Amikor a fotós csak a témára koncertrál

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Rotherham United a rasszizmus elleni harcra szerette volna felhívni a figyelmet egy fotóval.

 Ám finoman szólva nem úgy sült el a sztori, ahogy szerették volna. A képet azóta természetesen eltávolították, de továbbra is vírusként terjed az interneten. Érdemes a hátteret figyelni, ott a probléma forrása…

Bizony gyakra előfordul, hogy a fotós valami nagyon jót akar. Beállítja a témát, a fényeket, a modellt és meg is csinálja a képet, majd hazamegy. Előveszi a képet, dolgozik még rajta egy kicsit, hogy még jobb legyen, azután publikálja. és ekkor beüt a krach. A képen olyan dolog is van, aminek nem kellene ott lennie. A baj akkor van, ha ezt a fotós csak akkor veszi észre, mikor már szólnak neki, hogy mit is publikált. Mint ennél a képnél. A háttérben áldogáló játékostársak közül kettő félreérthetetlen pózban áll. Első látásra talán fel sem tűnik, de utána nagyon egyértelmű.

Ha időben észreveszi, akkor nem is kell akkola utómunka, hogy legalább ez a két játékos ne legyen a képen. és akkor a kép el is érheti a célját. Agy azonban a remek célből az Internet egészen mást csinált.

Jómagam is jártam már így, amikor egy remek menyasszonyi tortás képen utólag, a feldolgozás alatt vetem észre, hogy egy nagy légynek is tetszett a torta. Kis "kozmetikázás" után az ügyfél már nem is tudta, hogy valaha ott lett volna az a légy.

Itt is tehát csak időben kellett volna észre venni és akkor így nézett volna ki a kampánykép.

rother2

Jegyesfotózás

Nem csak az esküvőről készült képek lehetnek emlékezetesek. Érdekes, vidám, laza, és főleg sok éven-évtizeden keresztül örömmel nézhető képek születhetnek az esküvő előtt. Nem utolsó sorban egy jó közös felkészülés az "éles" fotózásra.

Esküvői képek

Ebben a műfajban igazán otthon vagyok. Nem csak az eseményeket mutatom meg, hanem fotóimon viszontláthatjátok azokat az érzéseiteket, amelyeket "akkor és ott" éreztetek.

Portréfotózás

Modell-, baba-, tárgy-, épületfotózás. A felvételek készülhetnek (mobil)műteremben, szabadban akár hétköznapi körülmények között.
Meggyőződésünk, hogy minedkiről készülhet jó fénykép!

Fotókönyvek

A legjobb választás az életed fontos eseményein készült képek megőrzésére. Egy könyv amely rólad (rólatok), a családodról, barátaidról szól, bármikor segít felidézni életed kiemelten fontos eseményét és otthonod dísze lehet.

Rendezvényfotózás

Vállalati és családi események, konferenciák, csapatépítő napok, bálak, díjkiosztók, keresztelő, születésnap, szalagavatók, ballagások, koncertek, sportesemények megörökítése. Tehát tulajdonképpen bárhol és bármikor.

eskuvo b